Tuesday, December 16, 2014

DONT WORRY DATO SERI.. SEMUA OK..

DS Najib pernah buat kenyataan yang disiarkan TV sebaik saja tamat PRU zaman Paklah sambil mengurut dada terkejut kerana kerusi Parlimennya hampir hilang kepada pembangkang, padahal orang kepercayaan dia kata DONT WORRY DATO SERI.. SEMUA OK.. 

Rupa-rupanya peristiwa ini mencerminkan kepimpinan Najib ketika zaman dia berkuasa. Hanya lepaskan kepada orang suruhan untuk disuapkan info sebelum dia buat keputusan. Kepimpinan Najib yang cukup longgar ini memberi kesempatan kepada orang-orang kepercayaannya melakukan semahunya untuk kepentingan masing-masing. Najib terus dikhianati dan dimalukan tanpa mampu berbuat apa-apa kerana merasakan dirinya akan hilang sokongan sekiranya terlalu tegas mengongkong Firaun-Firaun kecil ini. 

Semua sedia maklum, ini adalah zaman Najib berkuasa sebagai Perdana Menteri. Oleh itu jadilah seorang Perdana Menteri yang BERKUASA. Berkuasa untuk mengawal orang kanannya serta rakyat dibawah kekuasaannya. Najib tidak sepatutnya menjadikan kuasa yang ada padanya hanya sekadar untuk menjaga kedudukannya. Beliau perlu mempamerkan kualiti kepimpinan bertaraf dunia , bukan longgar sana sini kerana kurang yakin dengan kedudukan sendiri. Kerana kepimpinan beliau sedang diperhatikan dan bakal menjadi bual bicara kepada generasi akan datang.
No comments:

Post a Comment