Sunday, June 10, 2018

SAYA SUKA CARA KU LISaya suka cara Ku Li.  Dia langsung tak salahkan Najib seperti sebahagian orang2 UMNO termasuk yang rapat dengan Najib sendiri. Dia letakkan kesalahan sepenuhnya terhadap bekas presiden UMNO yang belot kepada parti sendiri. Sanggup bekerjasama dengan musuh agama dan bangsa demi cita2nya menumbangkan UMNO. Sejak dari awal pembelotan Mahathir terhadap parti lagi sepatutnya UMNO mampu membawa ahlinya benci terhadap pengkhianatan tidak kira siapa pun pelakunya. Kerana gerak geri pengkhianat inilah runtuhnya kerajaan yang dipertahankan selama 60 tahun. 

Mungkin Ku Li tidak mempunyai sedikit pun rasa hormat kepada Mahathir yang pernah menjadi lawannya suatu ketika dahulu. Rasa hormat yang amat tinggi dikalangan ahli UMNO terhadap MAHATHIR menjadikan Najib yang merupakan Presiden Parti ketika itu sama seperti seekor langau. Makin beliau bertindakbalas makin ramai membenci beliau. 

Saya tidak sabar untuk menanti apa lagi komen  Ku Li selepas ini lebih2 lagi jika Beliau berpeluang memimpin parti berdepan dengan Mahathir sekali lagi.. Saya tidak berapa kenal dengan Ku Li..  Zaman beliau hampir2 menumbangkan Mahathir umur saya sekitar 9 tahun. Sama dengan umur Syed Saddiq ketika zaman saya sedang bertempur dengan FRU di demo mingguan REFORMASI.

No comments:

Post a Comment