Sunday, July 30, 2017

KERAJAAN MAHATHIR SENTIASA DIRUNDUNG MALANG
Kenapa Tun Mahathir harapkan kerajaan Malaysia yang kini dikemudi Dato Seri Najib akan menjadi kerajaan yang gagal..atau FAIL STATE?

Jawapannya ketika Tun Mahathir memerintah negara, hal inilah yang menjadi ketakutannya saban hari. Terlalu banyak kegagalan dicatat oleh syarikat2 milik kerajaan. Projek2 kerajaan seperti Empangan BAKUN terpaksa diambilalih dengan kos ditanggung oleh wang pembayar cukai.

Kerajaan Tun Mahathir seperti dirundung malang apabila masalah kewangan Proton tidak pernah selesai hingga berbillion2 suntikan dana rakyat diberikan yang mana kini jika ia berlaku terhadap 1MDB sudah tentu Dato Seri Najib terpaksa meletak jawatan.

Sama juga keadaannya dengan Malaysian Airlines System, LRT PUTRA, INTRAKOTA, LRT STAR, PERWAJA, dan terbesar, RM33 BILLION duit bank negara lesap ditangan Mahathir yang menjadikan beliau PERDANA MENTERI NEGARA GAGAL sebenar.

Namun nasib beliau agak baik kerana pulangan dari hasil minyak mentah PETRONAS mencecah RM 100 Billion setahun walaupun terpaksa membiarkan Kerajaan Negeri Terengganu miskin hina..

No comments:

Post a Comment