Friday, December 4, 2015

ALLAH DAH BAGI JAWAPAN KEPADA TUN BAGI PIHAK ANWARTernyata Tun tidak mempunyai apa-apa bukti mengaitkan 1MDB dengan sebarang salahlaku penggunaan dana awam. Dalam penulisan kali ini Tun seolah-olah menganggap syarikat tersebut bertanggungjawab untuk melapor segala aktiviti dan transaksi kewangan mereka. Tun harus sedar Tun tidak lagi berada dalam kerajaan. Saya yakin Tun semakin galak memanipulasi dan menimbulkan isu apabila Tun berjaya mendapat perhatian syarikat itu.

Pada hakikatnya mereka tidak perlu langsung melayan tuduhan Tun dengan prasangka yang berubah-rubah tanpa rasa malu dan bertanggungjawab. Telah ramaipun dikalangan rakyat yang selama ini mengagumi Tun termasuk saya sendiri jemu dengan tindakan Tun sejak akhir-akhir ini.

Walaupun ada banyak maklumat tentang motif Tun bertindak sedemikian yang dikatakan hanya bersifat peribadi, saya tetap serahkan kepada Tun untuk berlaku jujur di hadapan masyarakat dan menghargai kesetian mereka terhadap Tun dengan memperbaiki keadaan dan menjelaskan duduk perkara yang sebenar.

Tun harus sedar Tun kini hanyalah rakyat biasa yang tidak sepatutnya melancarkan gerakkan menggugat kedudukan Perdana Menteri negara kita. Ia adalah tindakan yang bersifat tidak patriotik dan merosakkan nilai-nilai murni yang sepatutnya diwarisi generasi selepas Tun pergi.

Saya menarik nafas dalam apabila mengenangkan mereka seusia Tun sudah tidak ramai masih kelihatan berjalan di atas muka bumi. Masa semakin suntuk untuk Tun membuat pembetulan. Mungkin juga sudah terlambat untuk Tun membersihkan nama kerana saban hari ada sahaja cemuhan daripada penyokong kerajaan Dato Seri Najib Tun Razak membuktikan kehebatan jentera perang cyber mereka dalam membenamkan imej ramai musuh politik Najib tanpa belas kasihan.

Mungkin sahaja kedudukan Tun kini tiada beza dengan Anwar Ibrahim yang akhirnya membuktikan penginayaan Tun terhadap beliau sudah dijawab oleh Allah.

No comments:

Post a Comment