Saturday, April 12, 2014

CONFIRM Said yang dakwa AZAN menggangu ketenteramannya adalah PENGIKUT TAKSUB PAS


CONFIRM individu yang bertindak membuat laporan polis berkaitan rasa tidak puas hatinya terhadap laungan azan dan tahrim adalah pengikut taksub Parti Islam SeMalaysia.

Ayah saya sendiri yang sahkan Said seorang yang sangat taksub kepada parti 'Islam' itu bersama beberapa orang lain di kejiranan yang sama. Beliau dikatakan sangat memusuhi pengurusan Masjid Ittihad Perjiranan 9 sejak dari dahulu lagi dan kejiranan di situ sedia maklum Imam Razak yang sangat dihormati oleh masyarakat setempat telah menzahirkan sokongan kepada kerajaan. 

Saki baki penyokong taksub PAS dikejiranan itu semakin tersepit kerana sedar kehadiran mereka menghasut dan mengutuk kerajaan tidak lagi disenangi kebanyakan jemaah. Ditambah pula dengan pengaruh barisan pengurusan masjid yang menyebelahi kerajaan menyebabkan sebahagian besar mereka terpaksa berjemaah di masjid yang lain termasuklah Said individu yang mengejutkan ramai dengan laporan polisnya berkaitan azan ini.

Said memang bergerak secara aktif menghasut orang ramai agar mengikuti PAS termasuk ayah saya sendiri. Beliau mengamalkan gaya hidup yang sangat ekstreme dan taksub sehingga orang sekeliling telah biasa dengan sikapnya yang gemar mengharamkan itu dan ini. Isterinya pun tidak dibenarkan langsung untuk keluar dari rumah. 

Jelas tujuan beliau membuat laporan polis berkaitan azan dari masjid MP9 yang betul-betul berhadapan dengan rumahnya adalah kerana dendamnya kepada pengurusan masjid. Yang pasti kerja gila dan amat mengaibkan umat Islam seluruh negara ini datang dari individu yang telah dikenali ramai sebagai pengikut TAKSUB PAS buat sekian lama. Saya tidak hairan dengan kewujudan manusia seperti ini kerana PAS hanya mahukan pengikutnya menyuburkan dendam dan beremosi terhadap parti lawan.. bukan mengajak orang kepada kebaikan ahklak dan perilaku seorang muslim sejati.


Golongan seperti ini sangat disayangi PAS kerana biar bodoh asalkan berguna.No comments:

Post a Comment